Näringslivsdagen

18 september hade vi Näringslivsdag i Nybro. Ett späckat schema med många roliga föreläsare drog till sig många företagare från regionen. I samband med Näringslivsdagen delar också Nybro Företagsgrupp ut priset "Årets Entreprenör". Här nedan följer en presentation av de nominerade förtagen som alla är stabila och välskötta bolag. Stort grattis till Advitum AB, ett innovativt företag som stadigt växer, är stabilt ekonomiskt och som till och med startat en egen akademi; Advitum Academy.

Börjes Logistik & Spedition AB. Ett jättefint bolag som stadigt ökar sin omsättning i en otroligt tuff bransch. Stort grattis till nomineringen!

VINNAREN:

Vi brister ut i ett rungande GRATTIS till Visioner Advokatbyrå AB och Elisabeth Aronsson som med minsta möjliga marginal från övriga nominerade tog hem priset som Årets Entreprenör. Stort, stort grattis från oss på Nybro Företagsgrupp! 

Att det finns många entreprenörer i Nybro vet vi. Här är ett exmpel på en ung person med riktigt vass drivkraft. Nybro Företagsgrupp gratulerar härmed Simon Arvidsson till nomineringen "Årets entreprenör under 30". 

Näringsliv & Skola

Inom Nybro Företagsgrupp tycker vi det är viktigt att arbeta med området näringsliv och skola av flera skäl. Ett skäl är att vi vill behålla våra ungdomar i kommunen, och dem vi inte lyckas behålla kan vi kanske locka tillbaka efter universitetsstudier eller dylikt. Företagen i Nybro kommer behöva kompetent personal i framtiden och ungdomarna är vår framtid. 

Vi tycker också det är viktigt att barn och ungdomar redan i tidig ålder får en förståelse för hur näringslivet ser ut, och kanske kan vi på det viset bidra till ett entreprenöriellt tänkande. Barn är kreativa om de bara får.

Så jobbar vi med skolan

  • Riktade informationsträffar ute på företagen där eleverna får en möjlighet att lära sig mer om Nybros näringsliv.
  • Teknikprao för årskurs 9.
  • Samverka med skola och kommun för att få fler elever att delta i Ung Företagsamhets olika koncept.
  • Hjälpa till att hitta coacher till de elever som väljer att driva UF företag.

Nyheter